miercuri, 8 iulie 2009

Magarii si ciorile in scandaluri moderne

Probabil ai auzit de... să-i spun scandal? ... declanşat de Florin Petrescu, netalentatul manelist din grupul Vacanța Mare (citat din Visurat.ro) care îl viza pe Cabral.

Articolul lui Cabral ca reacţie, pare de bun gust: o scrisoare către fiica sa. Declaraţia de a nu mai posta pe blog este însă puţin copilărească. Ok, spusă la supărare. Şi eu şi tu am fost copii. Mi-aduc aminte de toate glumele şi poreclele primite în copilărie. Unele de prost gust, altele înjurături de mamă. Dar au trecut, la fel cum spune în introducere şi Cabral.

Păi dacă au trecut, are rost să dai nas măgarilor?! Glumele de autobază ale celor de la Vacanţa Mare sau alte divertismente mediocre nu se tratează prin retragerea de pe blog ci prin ignoranţă. În prima etapă. Pentru că apoi, după ce te-ai liniştit e interesant de analizat fenomenul. Televiziunile, în căutare disperată de audienţă varsă zilnic tone de abjecţii. Ce este de facut?

1. Tu, privitorul, ai putea refuza / renunţa să mai priveşti asemenea mizerii (ar scădea şi rateingul emisiunii)
2. CNA ar putea să acorde amenzi?
3. Publicitarii, care susţin cu reclamă asemenea emisiuni ar putea să-şi retragă sponsorizările.
4. Tu, consumator, ai putea să trimiţi o scrisoare către advertiserii respectivi şi să-i anunţi că nu le mai cumperi produsele dacă sunt asociate cu căcatul ăla de emisiune.

Încearcă să faci una din acşiunile de mai sus. Este până la urmă o schimbare de atitudine pe care ai putea să o ai, dacă ţi-a păsat şi eşti unul din cei peste 800 de umani care a comentat pe blogul lui Cabral. Mi-a plăcut reacţia lui Tudor Chirilă în articolul despre importanţa ciorilor.

În rest? Stolul de ciori trece, spre lumi mai bune, măgarii rămân.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu